Päronpaj


Päronpaj


Ingredienser                                                        Ugnstemp. 200 grader


4 stora päron

100 g smör

1,5 dl vete mjöl

½ dl socker

3 dl Start naturel

1 krm kanel
                                                                                                                                                 

Gör så här

1. Skala päronen och dela dom i klyftor.
2. Sprid ut päron klyftorna i en pajform, strö över kanelen över päronen.
3. Blanda smöret, vete mjölet, sockret och müslin till en grynigmassa.
4. Strö över massan över päronen.
5. Sätt in pajen i mitten av ugnen i ca. 20 min, tills pajen har blivit gyllenbrun.


Servera med vaniljsås

Rårörd rabarbersaft


Rårörd rabarbersaft


Ingredienser


3 kg rabarber

4 citroner

50 g citroncyra

3-4 l kokt vatten

3/4 socker per liter vatten
                                                                                                                                                       

Gör så här

1. Skär upp rabarberna i bitar och citronerna i skivor, lägg ner alltiuhop i en stor bunke/hink.
2. Blanda ut citronsyran i lite av det kokta vattnet.
3. Häll det kokta vattnet något avsvälnat över rabarberna, häll även i den utblandade citronsyran i bunken/hinken.
4. Låt det stå kalt i 1-2 dygn.
5. Sila saften i en saft sil så att alla rabarberbitar och citron skivor försvinner.
6. Blanda i allt sockret.

Klyftpotatis



Klyftpotatis



4 pers
Ingredienser                                  Ugnstemp. 225 grader



10 normalstora potatisar. (fasta)

3 msk olivolja

grovsalt


                                                                                                                                                           


Gör så här

1. Tvätta potatisen och skär bort fula delar.

2. Dela potatisen i lagom stora klyftor.

3. Lägg potatisen på ett bakplåtspapper i en djup plåt.

4. Ringla över oliv oljan och rör om, strö över lite grovsalt.

5. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 20-30 min, tills potatisen är mjuk och har fått färg.







Serveras ihop med kött.

RSS 2.0