Päronpaj

Päronpaj
Ingredienser Ugnstemp. 200 grader
4 stora päron
100 g smör
1,5 dl vete mjöl
½ dl socker
3 dl Start naturel
1 krm kanel
Gör så här
1. Skala päronen och dela dom i klyftor.
2. Sprid ut päron klyftorna i en pajform, strö över kanelen över päronen.
3. Blanda smöret, vete mjölet, sockret och müslin till en grynigmassa.
4. Strö över massan över päronen.
5. Sätt in pajen i mitten av ugnen i ca. 20 min, tills pajen har blivit gyllenbrun.
Servera med vaniljsås
Rårörd rabarbersaft

Rårörd rabarbersaft
Ingredienser
3 kg rabarber
4 citroner
50 g citroncyra
3-4 l kokt vatten
3/4 socker per liter vatten
Gör så här
1. Skär upp rabarberna i bitar och citronerna i skivor, lägg ner alltiuhop i en stor bunke/hink.
2. Blanda ut citronsyran i lite av det kokta vattnet.
3. Häll det kokta vattnet något avsvälnat över rabarberna, häll även i den utblandade citronsyran i bunken/hinken.
4. Låt det stå kalt i 1-2 dygn.
5. Sila saften i en saft sil så att alla rabarberbitar och citron skivor försvinner.
6. Blanda i allt sockret.
Klyftpotatis

Klyftpotatis
4 pers
Ingredienser Ugnstemp. 225 grader
10 normalstora potatisar. (fasta)
3 msk olivolja
grovsalt
Gör så här
1. Tvätta potatisen och skär bort fula delar.
2. Dela potatisen i lagom stora klyftor.
3. Lägg potatisen på ett bakplåtspapper i en djup plåt.
4. Ringla över oliv oljan och rör om, strö över lite grovsalt.
5. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 20-30 min, tills potatisen är mjuk och har fått färg.
Serveras ihop med kött.