Rårörd rabarbersaft


Rårörd rabarbersaft


Ingredienser


3 kg rabarber

4 citroner

50 g citroncyra

3-4 l kokt vatten

3/4 socker per liter vatten
                                                                                                                                                       

Gör så här

1. Skär upp rabarberna i bitar och citronerna i skivor, lägg ner alltiuhop i en stor bunke/hink.
2. Blanda ut citronsyran i lite av det kokta vattnet.
3. Häll det kokta vattnet något avsvälnat över rabarberna, häll även i den utblandade citronsyran i bunken/hinken.
4. Låt det stå kalt i 1-2 dygn.
5. Sila saften i en saft sil så att alla rabarberbitar och citron skivor försvinner.
6. Blanda i allt sockret.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0