Kyckliggryta/Viltgryta


Kycklinggryta/Viltgryta

2 pers
Igredienser

200 g kyckling- eller viltkött

1/2 gul lök eller 10 cm purjolök

1 msk matfett

3 enbär

1 dl lättcréme fraiche

2 msk koncentrerad vinbärssaft

1 dl vatten

1/2 buljongtärning

2 krm timjan

1/2 msk kinesisk soja

1/2 msk klippt persilja


Gör så här

1. Skär köttet i ca 2 cm stora bitar.

2. Skala och skär löken i skivor.

3. Värm matfettet i en stekgryta och låt det bli gulbrunt.

4. Bryn köttet.

5. Tillsätt löken och låt den få färg.

6. Krossa enbären.

7. Tillsätt lättcréme fraiche, vinbärssaft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja.

8. Låt kycklingköttet koka ca 10 min och viltköttet ca 15 min.

9. Strö över klippt persilja.

Tillbehör
Potatis
Morötter/Gurka eller andra önskade grönsaker.


RSS 2.0